Amazing Amigo Ananas Ontbijt

Zondagochtend genot. In mijn eentje op de bonnefooi wat ingrediĆ«nten bij elkaar rapen, geĆÆnspireerd door mede foodbloggers en toch mijn eigen draai eraan geven. Mijn eigen kleur bekennen.

Terwijl ik naar mijn taartjes kijk wordt ik geraakt door de prachtige kleuren, de vormen en lijntjes die zichtbaar zijn. De warme kleur van de korst die mooi boven de springvorm uit gerezen is en het goudgeel van het ananas.

Ik zucht, mijn ogen vangen naast de imperfectie van het stukje ananas wat niet in het midden maar bruut de rand onderbreekt, ook de kleine scheurtjes in het oppervlak. Twee taartjes, eentje voor mijn lief en eentje voor mij.

Lief ligt nog in dromenland terwijl ik aan het hobbyen ben. We bevinden ons in de uitloop van een bewogen tijd. Net nu ik zaterdagmiddag tegen een vriendin vertel dat ik mijn gevoelens voor hem weer heb hervonden, gebeurde er gisteravond iets totaal onverwachts, waardoor ik de fragiliteit van dit pas hervonden gevoel ervaar.

En nu ik zo naar mijn taartje zit te koekeloeren zie ik de overeenkomst en de symboliek. Met al de imperfecties, kleine haarscheurtjes en hier en daar donker aangebakken rand is het een Amazing taartje. En zo is het ook met onze relatie.

We nemen elk in het verleden opgelopen krassen, butsen en bruin gebakken kantjes mee. We raken, triggeren en irriteren elkaar. Maar alles wat er gebeurd, is al aanwezig. De Ć©Ć©n drukt slechts op een ontblote zenuw van de ander. Dan komt het mechanisme in werking en doen we er alles aan om de ander aan te klagen voor het pijnlijke gevoel.

De kleine haarscheurtjes doen mij denken aan het tere gebied waar we nu inzitten. Elkaar opnieuw weer vinden en de schoonheid zien van het geheel. Hoe kleurrijk we zijn en hoe we de ene dag de sterren van de hemel vrijen en de volgende dag elkaar foetsie wensen.

Emoties vieren hoogtij, de boosheid van het ā€˜geraakt kindā€™ wat tegenover mij staat maakt dat ik het liefst weg was gelopen. Ik blijf en adem. Ik zie dat wat er gebeurd niet in verhouding is met wat er is voorgevallen. Een ontblote zenuw en het daarbij behorende mechanisme wat hij in werking zet, prik ik door.

Paniek!
ā€œHet moet werken, want wat ik voel moet NU afgedekt worden!ā€

Daar ga ik niet in mee. Ga maar voelen, ga maar ervaren. Nee, het voelt niet fijn. In het moment is het niet fijn, maar God wat is het helend om achteraf terug te kijken en te voelen dat je nog ā€˜leeftā€™ en er doorheen bent gegaan.

Dit prachtige taartje draag ik op aan mijn Amazing Amigo. Een weekend met vele gezichten en wat een rijkdom om dit alles te mogen ervaren, te be-leven, te leren en te ont-dekken. Liefdes relaties zijn een spirituele beoefening op het hoogste niveau.

Steeds weer de liefde voor jezelf, in jezelf en de ander ervaren is als het komen en gaan van de golven op het strand. De ene keer kabbelen de golfjes en de volgende keer komen ze in hoge bruisende golven aangerold en slaan ze uiteen op het strand.

Ontspannen, meebewegen en soms afstand nemen omdat het te ruig gaat. Het hoort er allemaal bij. Het gaat allemaal weer over in een volgend moment en in een andere vorm. Het is een Amazing proces.Ā 

Wat heb je nodig voor twee taartjes?

 • 120 havermout
 • 75 amandelmeel
 • 1 banaan
 • 100 gram soja yoghurt(ongezoet)
 • 2 eetlepels koekkruiden
 • 1 theelepel vanille
 • 1 theelepel bakingsoda
 • 2 eetlepels agave siroop
 • 3 eetlepels lijnzaad
 • 6 eetlepels water
 • Handje rozijnen
 • Handje goji bessen
 • 2 springvormpjes van 10 cm

Topping

 • 200 gram vers gesneden ananas of diepvries
 • 2 eetlepels soja yoghurt

Wat ga je doen?

~Verwarm de oven voor op 180 graden~

Meng het lijnzaad met het water in een klein kommetje en zet het even weg

Bekleed de springvormen met bakpapier of vet ze licht in

Maal het havermout in een keukenmachine fijn tot meel. Voeg dit samen met het amandelmeel, de rozijnen en Goji bessen in een grote kom.

Prak of mix de banaan, soja yoghurt, koekkruiden, vanille, agave, bakpoeder en bakingsoda in een keukenmachine tot een gladbeslag.

Voeg nu de natte ingrediƫnten inclusief het lijnzaad ei, samen met de droge ingrediƫnten in de kom en meng het goed door.

Verdeel nu het beslag over de springvormpjes.

Druk een ‘gat’ in het midden en vul deze op met 100 gram ananas. Herhaal dit bij de tweede springvorm.

Dek de ananas af met een eetlepel soja yoghurt en zet het geheel in de warme oven.

Bak in ongeveer 25 minuten het taartje krokant van buiten en zacht van binnen.

Geniet van dit heerlijke voedzame taartje!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *