Power Smoothie Shake

Ik ben nog steeds herstellende van een flinke verkoudheid en inmiddels is mijn zoon ook al 3 dagen thuis met dezelfde klachten. We produceren momenteel een hoop snot zeg maar. Groen eruit? Dan ook maar weer groen terug ?

Onbewerkt vet

Belangrijk is het om iets van vet in een smoothie te gebruiken. De in vetoplosbare vitamines worden zo goed door het lichaam opgenomen. Voorbeelden van vetoplosbare vitamines zijn: A,D,E en K.

Vitamine K zit voornamelijk in groene bladgroente. Om alle voordelen van dit gezonde eten tot je nemen moet je er dus voor zorgen dat je de smoothie verrijkt met een whole food vet. Voorbeelden hiervan zijn: Avocado, gebroken lijnzaad en chia zaad.

Er zijn ook sites waar ze een theelepel kokosvet voorschrijven. Dit raad ik echter af, aangezien het een bewerkt product is en we het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk willen eten. Wel kun je bijvoorbeeld een klein beetje vruchtvlees van een verse kokosnoot toevoegen. Giet dan direct het vruchtwater ook in je blender, want dit is sterk hydraterend en mega gezond!

Enzymen

Nu nog iets wat ik al eerder verteld heb en het toch nog een keer herhaal: Voor je enthousiast begint te drinken van je smoothie, raad ik je aan om de eerste slok gedurende een halve minuut in je mond rond te laten ronddraaien.

Je mond gaat nu enzymen toevoegen aan je groene smoothie. Spuug de slok na ca. 30 seconden weer uit in smoothie. Roer het door en wacht nu een klein half uurtje met opdrinken.Ā Deze enzymen in je speeksel zorgen ervoor dat je bladgroente en fruit reeds voor verteerd worden in je glas of fles.

Normaliter zou je het bladgroente en fruit namelijk met je tanden fijn malen en tijdens dit malen komen de enzymen bij je voeding. Daarom is kauwen zo belangrijk. Bij het drinken van een smoothie wordt dit proces overgeslagen en kan dit voor pijnlijke ongemakken zorgen .

De fruitsuikers komen namelijk rechtstreeks in de darmen terecht en zijn daar de ideale maaltijd voor je darmbacteriƫn. Deze beginnen enthousiast gas te produceren en dat ga jij merken met een opgeblazen gevoel en krampen.

Op deze manier is het drinken van een smoothie weer niet zo gezond en al helemaal niet fijn! Doe jezelf en je lichaam een plezier. Drink een smoothie met kleine slokjes in kleine porties over de dag verdeeld.

Je zou immers normaliter ook nooit de hoeveelheid onderstaande ingrediƫnten in een keer achter elkaar opeten?!

Wat heb je nodig?

voor 1500 ml Smoothie

 • 2 cups doperwten
 • 3 cups gesneden boerenkool of blad spinazie
 • 1 mango
 • 2 bananen
 • 1/2 citroen
 • 1 avocado
 • 1 eetlepel tarwegras poeder
 • 3 gram magnesium poeder* (optioneel)
 • 3 gram MSM poeder* (optioneel)
 • 2 cups afgekoelde groene thee met verse gember incl. theeblaadjes
 • 1 cup appelsap troebel
 • Rest aanvullen met water

  Wat ga je doen?

  Vul de blender met de ingrediĆ«nten. Zorg dat er bovenop wat ‘zware’ stukken fruit liggen hierdoor drukt het bladgroente vanzelf naar beneden, mengt het geheel makkelijk en hoef je niet met een spatel de boel aan te drukken.

  Giet het appelsap en groene thee als laatste in de kan en voeg naar eigen inzicht water toe. De Ć©Ć©n houdt namelijk van een dikke lobbige smoothie en de ander van een meer vloeibare smoothie.

Variatie tip:

Wissel de boerenkool eens af met spinazie, andijvie of bladsla.

*Voedingssupplementen

Het gebruik van supplementen is niet iets wat ik algemeen aanraadt, toch zijn er een aantal die ik zelf wel in neem en waarvan ik echt grote voordelen ondervindt.

MSM poeder heb ik zo’n 5 jaar geleden voor het eerst over gelezen in het boek Eating for Beauty van David Wolf. Hij geeft een hele logische verklaring waarom we dit moeten toevoegen aan onze dagelijkse voeding. Sindsdien voeg ik het toe aan mijn smoothies.

Magnesium poeder zorgt er onder andere voor dat ik veel beter slaap. Ook is het zo dat zowel mijn kinderen als ik regelmatig een trillend ooglid, restless legs of van die spiertrillingen onder de huid hebben. Super irritant gevoel en toen ik ging opzoeken wat deze symptomen konden betekenen, stuitte ik op een eventueel magnesium te kort.

Behoorlijk frustrerend vind ik dit, aangezien ik er van overtuigd ben dat we met een plantaardig dieet geen supplementen nodig zouden zijn. Helaas gaat die vlieger voor mij nog niet op en merk ik het onmiddellijk als ik geen extra magnesium bij slik.

Waarschijnlijk is dat ik veel magnesium uitscheidt via mijn urine en zweet. Ik drink minstens 2 liter water/thee op een dag en plas gedurende de dag veel. Ook zweet ik onwijs snel en veel tijdens het sporten en andere inspanningen zoals het huishouden.

Herken je je in mijn verhaal ga dan zelf op onderzoek uit en consulteer eventueel je huisarts om dit te laten checken. Er wordt onwijs veel op het internet over geschreven, maar niet voor iedereen geldt dezelfde oplossing.

2 gedachtes over “Power Smoothie Shake”

 1. Hallo Kelly, ik las met veel genoegen een klein deel van de info die je op deze website hebt staan. Nu wil ik de smoothies gaan maken zoals jij ze maakt maar vraag me af wat de inhoud van een cup is. Waarschijnlijk kun je me duidelijkheid geven.
  Hartelijke groeten,
  Marja

 2. Hoi Marja, wat fijn dat je geĆÆnspireerd bent! Ik heb mijn cups even bekeken en er staat op dat de inhoud van 1 cup 236 ml. is. Ik heb mijn cups via Dille en Kamille besteld en er nog altijd een hoop plezier en gemak van, wellicht ook een handige tool in jouw keuken? Zielsgroet, Kelly

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *