Boosty Bonen salade

Alweer een volle ochtend achter de rug en vanaf 5.30 wakker. Het eerste uurtje is voor mijzelf en doe ik mijn meditatie, ademhalingsoefeningen en schrijf ik in mijn dankbaarheidsboekje.

De ochtend verlopen hier voornamelijk in rust en harmonie en daar ben ik en mijn kinderen dankbaar voor. Als ik iets vervelend vind is het een gestreste toestand en gemopper op elkaar. Ja, uiteraard komt dat ook hier wel eens voor, maar gelukkig niet vaak!

Vandaag een heerlijke salade op het menu. Eerder deze week al de rijst en bonen gekookt. Deze bewaar ik in bakjes in de koelkast zodat ik ze zo kan pakken om de lunch te bereiden.

Deze lunch bevat vele voedingsmiddelen uit de Daily Dozen en het leuke van de bijbehorende app is dat je bij elke gerecht kunt afvragen wat kan ik eraan toevoegen, zodat ik mijn dagelijkse hoeveelheid voedingsmiddelen binnenkrijg?

Deze salade bevat zoveel verschillende groepen, dat je heel wat vinkjes kunt afvinken en voor uren weer genoeg binnen hebt gekregen.

Wat heb je nodig?

 • 1 cup gekookte zilvervlies rijst
 • 1 cup gemengde sla
 • 1/2 cup gekookte kidneybonen
 • 1 lente uitje
 • 2 tomaten
 • Halve punt paprika
 • Kwart avocado
 • 5 cm komkommer
 • Half bakje tuinkers
 • 2 eetlepels biologische appelazijn
 • 1/4 cup geroosterde pijnboompitten
 • Peper en Kala Namak

Wat eten jullie als lunch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *