Brief aan mijn jongere ik

Je hebt zoveel wijsheid aanwezig om een inspiratiebron voor anderen te zijn. Dat ben je nu al, veel mensen zijn geĆÆnspireerd door jouw woorden en door jouw kijk naar de wereld. Ze zien een sterke zelf bewuste vrouw die de wereld met rasse treden betreedt.

Perfectie

Ik weet dat je diep vanbinnen je onzeker voelt, dat je zelf geloofd dat je nog niet goed genoeg bent en dat er eerst van alles gefixt dient te worden tot dat jeā€¦? Totdat je perfect bent? Lieve, mooie vrouw je bent met al je imperfecties perfect. Je bent precies goed, accepteer dat en je bespaart je een hoop frustratie. Zoveel stemmen in je hoofd die jezelf omlaaghalen, geloof ze niet.

Oordeel

Zoveel perfectie bouw je in en om je heen om je maar zeker te voelen. Die perfectie zorgt ervoor dat je het lastig vindt om vol te houden. Je begint vol goede moed, maar bent bang voor je eigen oordeel dat het net niet goed genoeg is. Iets de wereld inbrengen betekent voor jou dat anderen er een mening over gaan hebben en er ā€œiets van vindenā€. Mensen mogen er iets van vinden, het zegt echter niets over jou en alles over die ander.

Jij bent degene die bij voorbaat al oordeelt over jezelf. Lieve meid, het zijn valse gedachten die je over jezelf hebt. Jij bent degene die deze stemmetjes keer op keer herhaald en jij geloofd ze. Je gelooft de mensen om je heen niet of nauwelijks, dit maakt het verdacht lastig om te gaan staan voor waar je van droomt.

Je verhaal delen

Een van jouw dromen gaat over voor een groep staan, je verhaal te delen. Je lessen die je geleerd hebt te sharen, zodat deze een inspiratiebron voor anderen kunnen zijn. Je kan ze motiveren om ook bewust te gaan ont-dekken wie ze werkelijk zijn. Je adviezen worden goed ontvangen en mensen luisteren geboeid naar je. Neem die gelegenheid om ook echt te ervaren dat jij de moeite waard bent om naar geluisterd te worden.Ā  Het gaat hierin niet om jou, het gaat om jouw verhaal, jouw ervaring.

Eigen pad

De jongeren hebben extra jouw aandacht, je sluit gemakkelijk bij ze aan en geniet van hun energie. Laat ze horen dat ze precies goed zijn, laat ze ervaren dat ze hun dromen kunnen volgen en dat ze zich op een gezonde manier losmaken van hun ouders. Dat ze hun eigen pad gaan wandelen. Ze hebben het leven gekregen via hun ouders, maar zijn ze niets verplicht.

Creativiteit

Je creatieve kant ben je zo mooi aan het gebruiken, prachtig! Ga daar mee door, geloof de negatieve gedachten over dat wat je doet zoals niet nuttig of zinvol is niet. Je creaties zijn prachtig en jouw specifieke uiting van spiritualiteit. Je innerlijke man wil zich op deze manier manifesteren en zonder je innerlijke vrouw komen je creaties niet tot uiting. Juist nu ze samen zijn gekomen kun je het tonen aan de wereld.

Maak wat je bedenkt, ongeacht wat de stemmen in je hoofd zeggen, ga er mee door. Geef jezelf de ruimte om te doen wat je leuk vindt, je doet het voor jezelf niet voor een ander. Het leven hoeft niet altijd ‘nuttig’ te zijn.

Kleine stapjes

ƍn je dromen pak je het altijd zo groots aan, dat is het publiek wat je wilt bereiken. Toch zijn het die hele grote dromen die jou ook kunnen verlammen. Probeer die kleine stapjes, neem het advies wat je tegen je kinderen zegt ook voor jezelf als waarheid aan. Dat kleine stapjes maken helemaal okĆ© is. Denk gerust groot en verdeel het daarna in kleine hapjes. Een taart eet je immers ook niet in een keer op! Zolang je doorloopt ben je onderweg en bouw je aan je droom. Jaag hem niet na want dat verlies je. Dromen willen beleeft en niet achterna gezeten worden.

Trots

Wat ik je nu nog wil zeggen is dat ik onwijs trots ben op je. Je hebt al zoveel persoonlijke successen gehaald. Wanneer jij kiest voor verandering ga je ervoor. Je hebt een goed ontwikkeld intuĆÆtie en een sterk geloof in jezelf, juist die stemmetjes in je hoofd helpen jou ook om inzichten te krijgen en vandaar uit andere keuzes te maken. Keuzes die bewust zijn en niet meer vanuit een automatische piloot. Jouw droom om vrij te zijn is groots en toch schuw je hem niet. Je overstijgt angst en gaat je demonen aan.

Lieve Kelly, wees mild voor jezelf en je lichaam. Behandel haar als een goddelijke tempel, je gezondheid is een kostbaar iets. Neem het leven iets minder serieus, zie de humor van het leven in en lach zoveel als je kunt, zoals alleen jij dat kan!

2 gedachtes over “Brief aan mijn jongere ik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *