Deel 3 Walkie-Talkie-Time

Vandaag deelde ik dit TE VEEL inzicht wat ik thuis had ervaren en tot in iedere cel heb gevoeld met Han. Zij vroeg mij te gaan staan voor “IK BEN VEEL”.

Ze zei: ” ga daar in het veld staan en zeg het, roep het maar, voel het! Ik ben veel.

Ga maar voelen wat het met je doet, wat zeg je tegen jezelf? Welke stemmetjes hoor je? Wat doe je? Wat voel je?”

En daar stond ik in het veld te roepen en te roepen. In een sneltreinvaart kwamen alle stemmetjes aangejakkerd. Er bleef niets van mijzelf over. Wie ik wel niet dacht dat ik ben? Ik stond stokstijf en nam mijn plaats van VEEL niet in. Ik roep het wel, maar kan het niet voelen.

Han vraagt wat kan ik doen om mijn ruimte in te nemen? Ik weet het niet en sta nog steeds stokstijf daar op dat veld te staan. Ze oppert dat ik misschien wat kan gaan bewegen? Verhip, ik kan lopen. Ik kan gaan staan en gaan ik heb een vrije wil. Ik loop rond en zwaai wat met mijn armen. Probeer de ruimte te voelen.

Ik kijk naar een kleine boom naast mij en zeg tegen die boom; “Ik ben meer dan jij” omg wat zeg ik nu? Sjezus dit is wat ik in het dagelijks leven ook geregeld doe.

Ik ga in de vergelijking met alles en iedereen om mij heen. Ik wijs naar een grote boom en zeg jij bent meer dan mij. Ik scan het veld en positioneer mijzelf en ik maak er uit opdat ik helemaal niet kan voelen dat ik veel ben. Ik geloof het niet.

Ik kan niet gaan staan voor veel Kelly. Ik kan de ruimte niet innemen. Ik voel mij klein. Uit angst voor van alles, maak ik mezelf weer klein en ga ik zorgen, zorgen voor anderen, als afleidingsmanoeuvre voor wat ik eigenlijk wil.

Ik ben TE veel. Ik kan hier niet voor gaan staan. De stemmen donderen in mijn hoofd. Enigszins verslagen loop ik terug naar de bank. Ik snap wat er gebeurd, ik snap het heel goed. Dan valt mijn oog op een roodborstje iets van ons vandaan.

Ik volg het mooie beestje en het is alsof hij mijn aandacht wil. Dan vliegt hij mij tegemoet en terwijl Han niets vermoedend doorpraat volg ik de vogel. Vlak boven ons hoofd gaat hij op een tak zitten en kijkt hij mij aan.

Vol verwondering tik ik Han aan en zeg haar naar boven te kijken. Het prachtige wezentje zit zo dichtbij. Han zegt wow dit is heel bijzonder! Weet je wel wat de betekenis van deze vogel is? Nee, zeg ik. Ze tovert de beschrijving van het internet en geraakt door wat de vogel mij komt vertellen, zit ik te huilen op de bank.

Han leest het volgende voor:

Boodschap van het roodborstje; “ik ben in je leven gekomen om je naar een nieuwe groei te leiden. De periode van stilstand is voorbij en je leven gaat weer vooruit”

Licht: Verandering en groei; ontwikkeling van wilskracht; creativiteit; objectiviteit; liefde en mededogen; de kracht van de stem; passie; gids naar mysteriën van het leven; vertrouwen; hartstocht

Donker: weemoed; hartzeer; klagen; pijnlijke herinneringen

Affirmatie: “Vol vertrouwen volg ik mijn hart” Mijn periode van stilstand is over en mijn leven gaat weer vooruit”

Wat een prachtige boodschap en zo vol in lijn met wat ik eerder dit weekend inzichtelijk kreeg en ook tijdens deze walkietalkie meer en meer duidelijk is geworden. Ondertussen merk ik ook nog steeds het gedreun van de specht op. Ik benoem het en ik bewonder zijn doelgerichte kracht om op dat hout te beuken.

Direct onder de beschrijving van het roodborstje staat de specht. Dit lees ik pas ik weer thuis ben en de boodschap van de specht is:

“Ik laat je zien hoe de krachten die nu je leven beïnvloeden met elkaar verweven zijn en hoe je jezelf van deze kan losmaken. Ik vraag je om je intuïtie en het ritme van je eigen hartslag te volgen om naar binnen te kijken, naar je ziel. Want hier ligt de verwerkelijking van je dromen.

Helpt je om actief van oude belemmeringen en bindingen los te maken; de kans om door verandering je leven zelf te creëren en je dromen waar te maken; de vaardigheid om de juiste medicijn voor heling te vinden en te herkennen.

Affirmatie: Ik volg mijn hartslag en verwerkelijk NU mijn dromen. Mijn hartslag leidt mij naar de bron van een leven in geluk en vreugde.

Waar wil ik voor staan? Ik ben veel Ja, het klopt ik ben veel maar ik ben niet TE veel. Er bestaat geen te veel. Ik droom van op een podium staan. Han zegt: ” tja als jij tussen de coulissen blijft staan, klimt er wel iemand anders op hoor. Jij moet het helemaal zelf betreden”

Het is een symbolische droom, ik wil mijn plek innemen. Mijzelf laten zien en laten zien dat ik voor mijzelf zorg. Mijzelf zien en gaan staan voor mijzelf.

Ik ben veel. Ik heb veel emoties. Ik lach uitbundig en graag, Ik kan ontzettend boos worden, maar durf het zelden helemaal te uiten. Ik ben intens. Ik ben energiek. En ook heel moe. Ook doe ik iets met  600% of niet…..

Ik kan heel veel dingen en zoveel mensen om mij heen spreken naar mij uit hoe mooi het werk is wat ik maak, dat ik mooi schrijf en wel een boek kan schrijven. Dat ik geweldig ben. Liefdevol. Grappig. Hard. Zacht. Flink enz. enz. Ik kan zoveel en dat maakt mij tegelijk bang. Ik ben immers te veel. Ik kan van alles, maar durf niet voor alles te gaan staan.

Wat wil je doen lieve Kelly? Wanneer ga jij staan voor wat jij wil ongeacht wat anderen er van zeggen? Hoe lang laat jij je nog afleiden door je conditioneringen? Hoelang ga je al die verhalen nog geloven?

Je kunt de gebeurtenis van vroeger niet veranderen maar wel hoe je hem wegschrijft in je herinnering. Jij creëert je eigen waarheid. Zolang jij blijft geloven dat je te veel bent zit je nog vol vast aan dat kind stuk, terwijl je nu een volwassen vrouw bent.

Er zullen altijd stemmen zijn die je willen behouden voor allerlei ‘gevaren’ mensen die je slecht onderbouwde meningen geven omdat ze vanuit hun eigen pijn dit doen. Als je die mensen en de stemmen in je hoofd blijft geloven zal je het leven van een ander leven.

Natuurlijk irriteert het je als je vent niet gaat staan voor wat hij wil en geen leiderschap toont, hij spiegelt jou regelrecht en doet je er aan herinneren dat jij het ook niet doet. Gaan staan voor wat je zegt en doet. Verantwoordelijkheid nemen voor datgene wat je doet.

Leef je mooiste leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *