Geslaagd!

Lieverd, geslaagd voor het leven ben je sowieso maar nu sluit je met een diploma ook nog een bijzonder school tijdperk af. Super trots op jou!

Je bent al heel druk aan het werk en staat s’morgens om 6 uur klaar bij het overslag bedrijf Drost om in je bobcat de lading aan te rijden tijdens het lossen van de schepen.

Nog een paar maandjes heb ik je hier dichtbij mij om vervolgens je vleugels in september uit te slaan en je op Terschelling te vestigen. Dat wordt wennen voor mij, je vader en je zusje.

Toch voel ik een immense trots als ik naar je kijk. Trots om wie je bent en hoe je in het leven staat. Hoe je als klein jochie opgegroeid bent Ć©Ć©rst aanboord, daarna een grote switch doordat we aan de wal gingen wonen. Hoe je door lastige periodes als onze scheiding, het VWO, later de HAVO en de puberteit hebt heen weten te werken. Het viel niet altijd mee…

Uitgeput ben je op de bank in slaap gevallen. Het feesten bewaar je voor later. Morgenvroeg moet je je weer om 6.00 in Meppel melden. Het werken roept je en ik wil je zeggen, neem ook ruim de tijd om te genieten. Ook al doe je dit ook tijdens je werk…

Werken kan altijd nog, maar ik weet dat je het niet hoort. Zodra je kon lopen, was je al aan het werk. Spelen was voor kinderen, jij speelde niet jij was bloedserieus aan het werk en hielp de buren graag bij het straten of klussen.

Het schippers leven zit in je bloed en dat is een synoniem voor altijd werken, ik weet het als geen ander.

Maritiem instituut Willem Barentsz wordt je nieuwe plek. Eindelijk dingen leren wat jij interessant vindt. Geniet ervan topper, geniet ik nog even van jou terwijl je hier op de bank ligt te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *