Groen Geluk

Groener dan groen deze prachtige doperwtjes uit de diepvries.
Het zijn net snoepjes en heerlijk om gewoon tussendoor te snacken.

Vandaag is zo’n dag met allerlei rare ‘zin in’ aanvallen. En om mijn vermoeide lijf niet nog meer te belasten, ben ik gedisciplineerd op zoek naar verantwoorde snacks.

Verantwoorde keuzes maken en werken aan een meer energieker en vitaler lichaam gaan makkelijker als je zorgt dat het ongezonde goedje niet in huis is. En dat je wel lekkere alternatieven in huis hebt.

Erkenning

Dit betekent als eerste erkennen dat je soms gewoon pure snack attacks hebt en geheid dat je ook niet te verzadigen bent. De meest gekke Ā eet ideeĆ«n dwarrelen door je hoofd. Als een soort monster houdt dit je bewustzijn in de greep. Vaak is er dan nog meer aan de hand op mentaal gebied, maar daarover later meer.

Vandaag was zo’n dag voor mij. Hoewel ik na het sporten mijn superherstel voeding heb genomen, geraakte ik thuis toch in een snaai bui. Behoefte aan chocolade, suiker, vet, zout, zuur noem maar op.

Vreemde lunch

Na een augurk met humus, 2 dadels met wat tahin, rijstwafel met humus pikant bedacht ik mij dat ik ook nog zin had in doperwten. Zodra ik boven zat met mijn pot gember thee en doperwten realiseerde ik mij dat het al lunch time was en dit gesnaai dus niet echt een heel verantwoorde lunch is.

Dan volgen er enkele uren van lichte misselijkheid (gek hĆ©?) en om drie uur besluit ik om op de fiets mijn groente en fruit te gaan scoren. Het is prachtig zonnig weer en de frisse lucht doet mijn weeĆÆge gevoel afnemen. Opgelucht en met een stabiele maag kom ik weer thuis.

Op herhaling

Echter dan gaat het zowaar bijna mis en wat schetst mijn verbazing? Thuis aangekomen heb ik de neiging om van voren af aan te beginnen met snaaien. Niet zo heel gek natuurlijk, want ik heb immers geen fatsoenlijke lunch genuttigd.

Negatieve gedachten

Is dit het enige? Nee, helaas niet. Ik onderzoek mijn gedachten en kom erachter dat ik loop te malen en hinder heb van negatieve gedachten. Ongenoegen en niet mijn ‘draai’ kunnen vinden. De druk voelen dat er van alles gedaan moet worden en geen zin of focus om het ook daadwerkelijk uit te voeren.

Ook niet de rust vinden om mij daar aan over te geven en ja dan komt er innerlijke strijd. DestructieveĀ combinatie, want ik bevind mij in no time in de cirkel van zelf afwijzing.

Enkele vragen aan mijzelf

Hoe keer ik dit om? Doordat ik mij bewust wordt van mijn gedrag en gedachten, veranderd er al iets. Ik realiseer mij dat ik nu een keus heb. Iets wat op onbewust niveau mij liep te besturen, kan ik nu in het bewustzijn veranderen door zelf weer aan het stuur te gaan staan en te bepalen waar ik naar toe beweeg.

Kan ik oplossen waar ik over loop te malen? Nee. Mooi dan kan ik dit loslaten.Wat kan ik in het NU doen om mijn negatieve gevoel om te buigen? Mijn creativiteit inzetten. Dit levert altijd een goed gevoel op. Gedachten verdwijnen en ik ben alleen nog maar. Heerlijk!

Nieuwe creatie

Het roer in eigen hand nemen en middels mijn creativiteit de gelegenheid scheppen tot het maken en uitproberen van een nieuw recept. Zoonlief komt onverwachts binnenwaaien en heeft hiermee de eer om als eerste te proeven. Genotsgeluiden komen uit zijn volle mond en ik maak er voor het gemak maar uit op, dat het goedgekeurd is šŸ˜‰

Wat het is, lees je binnenkort. Ik kan al wel verklappen dat het boordevol groente en vezels zit en vrij van geraffineerde vetten of toegevoegde oliƫn is.

Groen Geluk

Deze prachtige doperwten zijn voor mij een momentje van Groen Geluk geworden. Ze waren de ‘druppel’ die mijn maaginhoud deed gisten. Ik geloof dat de kleur op onbewust niveau ervoor gezorgd heeft dat er iets in werking is gezet waardoor ik meer bewustzijn heb gecreĆ«erd op wat er werkelijk aan de hand is. Hierdoor is er een shift in mijn gevoelsbeleving ontstaan en heb ik de cirkel van negatieve gedachten doorbroken.

Ik lees:

Psychologische kleurbetekenis groen

  • Oersymbool: De oermoeder.
  • Naar binnen gericht.
  • Actie gericht.
  • Emotioneel, actief innerlijk gevoelsleven.
  • Moederlijk verzorgend, introvert.

Kleuren hebben altijd al een immense aantrekkingskracht op mij gehad. Het combineren van kleuren, vormen en materialen zijn een manier om een sfeer te creĆ«ren. Ā Visueel het verschil maken. Ik zie het nu ook in mijn pas ontdekte passie voor food fotografie. Het zijn echter de kleuren, beelden en composities die mij triggeren en die van alles doen laten ontstaan in mijzelf en ook bij de lezers.

Dankbaar

Deze blog is wederom het levende bewijs dat ik zelden van te voren weet wat ik ga schrijven. Ik wilde een kort berichtje schrijven en de foto delen. Zoals hij ook op Instagram staat. Wat er ontstaat is een verhaal over bewustzijn en mijn eigen doen en laten. Het ontstaat in het moment en het maakt mij dankbaar en blij, zielsblij.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *