Groene boerenkool pannenkoeken

Ik hou van kleurrijk eten! Je eet ook niet alleen met je mond, je ogen en neus doen ook mee tijdens je smaakbeleving van je voeding.

Hoe kleurrijker hoe blijer ik er van wordt. Ook ben ik van mening dat hoe meer groente we binnen krijgen hoe beter. Om mijn pannenkoeken nog gezonder te maken ging ik nadenken wat ik aan groente door het beslag kan toevoegen. Bij bananenbrood heb ik ook al vele variaties gemaakt met wortel, courgette en pompoen dus ik dacht waarom niet bij pannenkoeken?

img_20161029_102118

Welke groentes geven nauwelijks smaak af en geven een mooie kleur? Boerenkool en spinazie geven een mooie groene kleur aan mijn smoothie en proef je nauwelijks nog terug. Spinazie bleek ik niet in huis te hebben dus het werd een hand vol verse biologische boerenkool uit de vriezer. Hoewel het beslag al mooi groen werd, besloot ik het geheel nog iets ‘groener’ te maken met tarwegras poeder.

Tijdens het bakken verdween helaas nog vrij veel van de groene kleur en ook de geur van de boerenkool was goed te ruiken. Wat argwanend namen mijn kinderen een hap van de groene ‘stink’ pannenkoeken, maar gelukkig was de smaak prima bevonden en hebben ze heerlijk gegeten.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak Koopmans volkoren pannenkoekenmeel (TTS proof)
  • 1 liter sojamelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 hand vol boerenkool
  • 2 eetlepels tarwegras poeder
  • kokos snippers
  • fruit
  • verse munt
  • keramische koekenpan

Wat ga je doen?

Aangezien wij hier puur plantaardig en vetvrij eten  meng ik het beslag aan met sojamelk, ik laat de eieren achterwege. Deze hoeven ook niet vervangen te worden, de pannenkoeken zijn heerlijk zonder ei. Ik voeg wel 1 theelepel bakpoeder aan het beslag toe. Ik doe het beslag met de boerenkool en tarwegras poeder in de blender en laat het geheel op de hoogste stand goed fijn blenden.

Ik bak de pannenkoeken in een keramische koekenpan zonder vet. De kunst is om het vuur niet te hoog te zetten en geduldig te wachten totdat de bovenkant helemaal ‘droog’ is, dan omkeren met een spatel en de andere kant bakken. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden. Snijd vast wat appel en sinaasappel in plakjes.

Je kunt de appel ook in het beslag al mee bakken, strooi dan ook wat kaneel of speculaas kruiden over je pannenkoek, top het af met rozijnen en giet er naar wens ahornsiroop over.

Ik ben dol op de smaak van het frisse munt en heb dan ook wat blaadjes tussen de blauwe bessen, frambozen en appel gedaan.

img_20161102_075100

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *