Hartige pannenkoeken ❤


Sweetheart

Ik ben de hele dag heerlijk bezig geweest met bakken en foto’s maken voor de website en terwijl ik mijn foto’s aan het na bewerken ben roept mijn dochter dat ze honger heeft. Ik kijk op de klok en schrik van de tijd. 18:00 en ik moet nog beginnen met koken. Inspiratie graag en een beetje snel, bedenk ik mij.

Nu heb ik onlangs een pannenkoekenrecept langs zien komen van kikkererwten meel en aangezien ik nog twee zakjes heb staan vindt ik dit een mooie gelegenheid om mijn voorraad te gebruiken.

Hartig en met wat hummus en rauwkost erop een prima verantwoorde snelle hap! Uiteraard ook prima met appel en ahorn siroop te combineren.


bak vormpjes Vinter 2016, Ikea

Tijdens het bakken herinnert ze mij eraan dat ik onlangs van die schattige hartjes vormen bij de Ikea gekocht heb en dat ze wel een pannenkoek in die vorm wil. Goed idee!! Super easy en het resultaat zijn onwijs schattige pannenkoekjes.

klaar om gedraaid te worden

Wat heb je nodig?

 • 200 gram volkorenmeel
 • 100 gram kikkererwten meel
 • 600 ml water
 • halve thee lepel zout
 • Keramische anti-aanbak pan
 • Hartjes vorm (Ikea) of een ander uitsteekvormpje

Topping

 • Appel
 • Ahorn siroop of ander zoetmiddel
 • Avocado, tomaat, komkommer, paprika
 • Hummes
 • ander beleg naar wens

Wat ga je doen?

Mix het meel, water en zout tot een mooi beslag.

Laat de pan warm worden op middelhoog vuur. Leg het vormpje in de pan en giet een beetje beslag in het vormpje. Kantel de pan iets en druk ondertussen de vorm tegen de pan aan zodat het beslag mooi tegen de randen van de vorm aanloopt.

Ik gebruik geen olie om in te bakken, omdat het totaal overbodig is. Ook worden ze door het gebruik van olie, een stuk minder gezond.

Zodra het beslag aan de bovenkant mooi droog is kun je de vorm eruit halen en de pannenkoek met een spatel omdraaien. Denk om je vingers want de vorm is inmiddels heet.

Variatie: Snijd een appel in dunnen plakjes en druk deze in het nog natte beslag. Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet zodat het beslag rustig de tijd heeft om droog te worden.

Heel veel plezier tijdens het bakken en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *