Heiligt het doel de middelen?

“Uit angst voor corona geven wij de overheid bevoegdheden waarover we normaal gesproken uitgebreid debatteren en goed, op het terrein van privacy, voor zouden waken.”

Eindelijk es een goed artikel in de Volkskrant!

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/heiligt-het-doel-de-middelen-filosoof-marli-huijer-ik-weet-eigenlijk-niet-wat-het-doel-is~b70b08df/

De volle maan en haar energie zal tezame met alle andere frequentie verhogende activiteiten ongetwijfeld meehelpen het nodige duister in mij omhoog te halen waardoor ik vandaag lichtontvlambaar ben Ć©n het niet meer binnen kan houden.

“Je bent to sterk als de zwakste schakel” is een uitspraak die mij momenteel bezig houdt. We moeten ons allemaal aanpassen aan de grootste bangerikken en er ook nog eens respectvol mee omgaan omdat ze zulke goede redenen hebben om bang te zijn..

Vervolgens mij in hetzelfde angstige hoekje proberen te schuiven omdat ik toch ook tot de risicogroep behoor. Nee, daar hoor Ć©n zit ik niet.

Er is werkelijk geen cel in mijn lijf wat bang is om ziek te worden. So be itā€¦ wat de gevolgen kunnen zijn houdt mij ook niet bezig. We zijn niet onsterfelijk en we gaan zodra het tijd is, met of zonder COVID19.

Meneer Rutte heeft het immers ook al over ons afgeroepen: “We krijgen allemaal corona” en bedankt meneer de premier. Degene die gevoelig zijn voor dit soort uitspraken inclusief energetische lading kan de donder er op zeggen dat ie het krijgt.

Trouwens het is sowieso de bedoeling dat we het allemaal krijgen om groepsimmuniteit op te bouwen. Het gros heeft namelijk milde klachten maar ja nu wordt er ook al weer geroepen dat mensen die milde klachten hebben mogelijk toch niet immuun zijn. Hup schep angst erboven op en Ć©Ć©n keer raden waarom dit nu weer gezegd wordt. Die verplichte vaccinatie zal men door je strot drukken ongeacht de complicaties.

Afijn inmiddels zitten wel miljoenen mensen met een zwaar overdreven angst gebaseerd op leugens thuis opgesloten, dondert de economie in elkaar en verliezen vele mensen hun inkomen wat ongetwijfeld weer het nodige huiselijk geweld, eenzaamheid en depressies mogelijk met zelfdoding als resultaat. Tellen we deze ook even mee in de statistieken?

Wat mij zo langzamerhand begint te storen is dat moraalridders op straat opstaan en mij toe schreeuwen dat ik met een wijde boog om ze heen moet lopen of vanuit een auto het handsignaal krijg omdat ik te dicht naast mijn vriendin wandel.

Dat ik mij moet aanpassen omdat hele hordes mensen klakkeloos geloven wat ons wordt wijsgemaakt op mainstream media en in doodsangst zitten. Idioterie. Dat er op grote schaal censuur wordt toegepast en het allemaal maar gepikt wordt.

Ja, ik denk anders over dit life event dan het gros en nee, het zijn geen complottheorieƫn. Het daar gelijk op schuiven zƩgt heel veel over jou en niets over mij. Er gebeuren momenteel dingen die niet okƩ zijn. Dat hoeft niet gelijk zonder enige vorm van respect weggehoond te worden en met het bekende aluhoedje te gooien.

Ik heb de waarheid niet in pacht, heb mijn twijfels bij elke verhaallijn. Wat ik zie is dat het eeuwenoude strategie van verdeel en heers wederom prima werkt. Er ontstaan kampen, burgers komen tegenover elkaar te staan en waar doet mij dit toch aandenken?

Er worden te weinig vragen gesteld en te veel ja geknikt. Luister wat er echt gezegd wordt, kijk es naar de lichaamstaal van degene die een persconferentie houden. Slecht sprekende buik poppen zijn het. De verschillende talen die ze uitzenden, komen niet met elkaar overeen. Dit noemen ze ook wel incongruentie. Laat ik hier nu vreselijk van ‘aan’ gaan.

Laat al die maatregelen even een moment tot je doordringen.
3 miljard mensen wereldwijd ‘Vrijwillig’ opsluiten, kliklijnen, volg apps, social distance totdat iedereen geĆ«nt is, 1.5 meter maatschappijā€¦. DOE NORMAALā€¦Dit is niet okĆ©.

Ja, er ontstaan ook mooie dingen en door het lamgelegde vliegverkeer, geniet ik iedere dag van het prachtige weer en al dat heldere licht zet ook zaken in het licht die niet okƩ zijn. Wat op zich mooi is, maar waar ik momenteel even moeite mee heb om dit te processen.

Adem in, adem uit Kelly

Onder al deze frustratie en boosheid schuilt echter ook een bak verdriet. Verdriet omdat ik mijn vrienden mis, omdat ik ze wil zien en knuffelen. Ik wil met z’n allen op een kluitje staan dansen op de feesten waar ik allemaal al kaartjes voor heb en nu dus niet doorgaan.

Overdreven zeg je? Oja nu komt het: “We moeten blij zijn dat we een intelligente LockDown hebben en nog ‘vrij’ rond mogen lopen want dat mag in Spanje niet meer. We MOETEN er zelfs blij mee zijn!

Zie je wat er gebeurd? Ik mag niet zeuren, Ik moet zelfs BLIJ zijn en wordt door mede burgers op mijn vingers getikt, gecorrigeerd en in toom gehouden. Flikker op met dat burgertrutten gedoe! En door net even een andere aanpak te kiezen ontstaat er ook hier verdeeldheid.

Waar is het gezonde verstand van de mensen gebleven? Waarom worden de juiste vragen niet gesteld? Waar is onze kritische blik? Wat is er met je intuĆÆtie gebeurd dat je alles voor zoete koek slikt?

Als er iets is wat ik de afgelopen twee jaar heb geleerd is dat ik mijn onderbuik gevoel volg en dat ik vragen ga stellen, dat ik mijn eigen research ga doen en met al deze informatie ga voelen wat wel en niet klopt voor mij.

Dat dit niet hetzelfde zal zijn voor jou is logisch want er is geen waarheid. Het feit dat je geen onderzoek doet en je oordelen en meningen bepalen hoe ik mij nu moet gedragen, stoort mij.

Als iedereen nu eens ging voelen wat er intern te voelen valt, zich gaat afstemmen op ons hoger zelf en gaat luisteren wat hier gezegd wordt, dan zouden we heel anders tegen de ongezonde en beperkende maatregelen aankijken.

Trust the proces was mijn mantra en waakvlam van de afgelopen jaren en eerlijk? Het valt me vandaag moeilijker dan ooit en staat die waakvlam even heel zachtjes te branden. Wat betekent dat ik nog verder stil mag vallen om hem te voelen branden, want ook in dit proces kan het toch niet anders zijn dan dat dit allemaal gebeurd voor een groter doel wat de aarde en ons bewustzijn ten goede komt? Toch?

Adem in, adem uit…..

6 gedachtes over “Heiligt het doel de middelen?”

 1. Vanaf het eerste moment heb ik een angst dat er een vaccinatie gevonden wordt. Dit durf ik niet hardop te zeggen tegen de mensen om mij heen. Ik heb vaak al dikke afkeurende discussies waarom ik mijn dochters NIET gevaccineerd heb tegen baarmoederhalskanker.

  Ik ben bang dat het verplicht wordt, net zoals die klote apps. Bang dat mijn vrijheid zo beperkt wordt dat er niks meer aan is.

  Wat jij zegt, we hadden zoveel feestjes op de planning. Samen met een vriendin naar Mandala, zo zou mijn feest zomer beginnen.

  Mijn lief wordt 50 en met zijn hele vriendengroep zouden we naar een concert gaan van z’n favo band.

  Het zijn misschien ‘kleine’ dingen maar deze dingen zorgen ervoor dat ik energie krijg, mijn leven leuker vind en mij verbonden voel met anderen.

  Het is een gekke tijd. ? Gelukkig zijn er mensen zoals jij die aanhoren en vervolgens zelf conclusies trekt. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, luister naar elkaars mening en pik eruit wat jou aanspreekt.

  Lieve Kelly, voor jou, je gezin en alle mensen om je heen ?

  1. Dank je wel Maroeska!

   Het is op z’n zachts gezegd een gekke tijd inderdaad.
   Mijn dochter heeft nul inentingen gehad en mijn zoon een paar tot ik wakker werd en mezelf afvroeg wat ik in hemelsnaam aan het doen was.

   Die knul is inmiddels 20 en is gezond. Verplichte vaccinaties zijn een nachtmerrie en laten we hopen dat het gros van de bevolking heel hard naar de inentingen grijpt zodat het niet verplicht wordt voor ons.

   Kak van die festival kaarten en leuke uitstapjes. Ik weet als geen ander hoeveel energie het oplevert om dit soort leuke dingen te doen. Liefs voor jou en je gezin!

 2. Hi Kelly, met interesse heb ik je verhaal gelezen..! Wederom mooi geschreven! Inhoudelijk is het een goed verhaal… wanneer gaat je boek uitkomen…

  Heel veel positieve energie toegewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *