HOLY FUCK

Dat moment dat je te horen en te zien krijgt dat wat ik al die tijd al voelde, nu ook via de reguliere geneeskunde dat “dit gevoel en innerlijk weten klopt”

Vandaag stonden de laatste vier gesprekken met de plastisch-, en oncologisch chirurg, oncoloog en de mammacare verpleegkundige gepland waar we de voortgang en de aanstaande operatie nog eens doornemen.

Met de oncologisch chirurg bespreken we de uitslag van de laatste MRI (vorige week). Hij lepelt op dat er niet een noemenswaardige verandering zichtbaar is t.o.v. de voor laatste MRI. Dan vraag ik hem hoe het beeld eruit ziet als hij de laatste MRI vergelijkt met de eerste? En samen bekijken we de beelden.

Ehhh jaha…. dan ziet het er eigenlijk heel positief uit! De grootte, hardheid en de intensiteit van de tumor is wel degelijk afgenomen. Zelfs het aantal blijft nu steken op 2 misschien 3.

Ik vraag hem of dit met hun behandeling (Tamoxifen) te maken heeft waarop hij resoluut antwoord met nee, niet in deze vorm. Dit beeld schrijf ik niet toe aan de tamoxifen. Soms gaat het lichaam het zelf opruimen maar dat heb ik bij huidkanker wel eens gezien maar niet met borstkanker.

Mijn oncoloog spreekt zich er echter niet zo over uit en blijft vaag op de vraag. Zij probeert met de liefdevolle opmerking: “ik gun jouw de beschermende kracht van chemo”, ook nu weer te paaien met een chemo kuur en bestralingen nadien.

We kijken elkaar zacht en lachend aan en ze vervolgt “maar dat ga jij toch niet doen hahaha”. Dat klopt, zeker nu ik bevestigt heb gekregen wat ik intern al wist en ook al via mijn ayurvedisch arts anderhalve week geleden te horen heb gekregen.

I fucking did it! Ik heb het gewoon geflikt…..op mijn eigen-wijze-niet-giftige manier.

Dit kwartje viel op vrijdag 18 oktober al overduidelijk. De dag dat Suraj (ayurvedisch arts die ik meer vertrouw dan de reguliere artsen) mij vertelde dat hij geen rondzwervende tumoractiviteit kon waarnemen en slechts de blokkade’s (tumor in borst en lymfeklier) nog voelde maar dat mijn dosha’s compleet in balans zijn. Zelfs hij was onder de indruk van dit verloop.

Huilend van geluk, overweldigt door het trotse gevoel en realiserend wat voor bizarre weg ik de afgelopen twee jaar heb bewandeld, liep ik de zaak weer in. Geschrokken door de tranen deed ik mijn verhaal al bij mijn collega’s.

Vandaag dus het visuele bewijs, erkent door de mensen die vinden dat zij er de het meeste verstand van hebben. Dat ik wel degelijk in staat ben om een volgens zeggen een ‘kwaadaardigheid’ te stoppen en om te keren.

Voor de mensen die nu denken: ja maar jij hebt vast een veel minder erge en beter te behandelen kankersoort dan die van mijn zus, vriendin, tante en/of nicht: Nee, dat heb ik niet. Als je eens wist wat voor bombardement aan prognose’s, gif en bestralingen ze mij wilden geven om de, let op: Levensbedreigende ziekte te lijf gaan, dan had je dit niet gezegd of zelfs maar gedacht.

Ja, ik was er redelijk vroeg bij maar het tumorproces stoppen en omkeren was niet iets wat vanzelf ging. Hiervoor heb ik heel wat gedaan en doorstaan. En ja dit heb ik weten te manifesteren door links af te slaan ipv rechtsaf zoals de meesten doen. En ja hier ben ik rete trots op!

Ik ben intens dankbaar voor het als maar groeiende vertrouwen in mijzelf, discipline, mijn lijf, de inzichten, de signalen in de vorm van cadeautjes op het pad, de hulpbronnen, mijn behandelend artsen uit verschillende disciplines en vrienden die aldoor zij aan zij met mij staan.

Nimmer heb ik gevoeld dat ik het alleen moest doen, altijd heb ik geweten dat ik het zelf moet doen en dat niemand anders dit voor mij kan doen. Dit is mijn pad en ik vindt het een waanzinnig pad en het is er echt eentje voor in de boeken.

De laatste hoofdstukken worden de komende twee maanden geschreven. 2020 wordt het jaar van mijn wedergeboorte. Mijn oude ik vol overtuigingen die mij niet meer dienen en zelfs niet van mij waren, laat ik achter mij. De slogan die ik al geruime tijd roep, is:

Mij krijg je de pis niet meer lauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *