Koningklijke Mango Parel

De wet van de aantrekkingskracht heeft al sinds begin dit jaar mijn aandacht. Hoewel vele businesscoaches, guru’s enz. hierover spreken, spreekt Ā het werk van Abraham Hicks mij het meest aan.

Ik luister dagelijks via YouTube naar haar voorbeelden en seminars. Ideaal wanneer ik in de auto zit, mijn huishouden aan het doen ben of boodschappen aan het halen ben. Dit zijn allemaal zaken die behoorlijk automatisch gaan en dus prima te combineren zijn met de materie die zij uitlegt.

Ook in de online training van Michael Pilarczyk – Your roadmap to succes and happiness wordt deze universele wet besproken. Zo halverwege de training ben ik echter blijven steken in de materie en tot op de dag van vandaag heb ik de training nog niet afgerond.

The Secret

Dit is zo ongeveer op het punt dat hij het hier over heeft. Nu heb ik er in het verleden al meer over gelezen, zoals het bekende boek The Secret, toch raakte ik wat in de war op de manier waarop het nu gedeeld werd. Ik merkte dat ik er graag meer over wilde weten en vanaf dat moment ben ik mij verder gaan verdiepen in the law of attraction.

Dat ik ‘achter’ loop met de training is geen punt, het hele jaar heb ik toegang tot de lesstof en ieder moment kan ik het dus weer oppakken. Ā Ik prefereer momenteel meer helderheid omtrent deze wet en oefen mezelf om hem meer en meer ook daadwerkelijk in te zetten zodat de vervolg stappen ook efficiĆ«nter zijn.

The Law of Attraction

Het mooie is dat er nu van alle kanten meer artikelen, onderwerpen enz. op mij afkomen en mij voorzien van steeds meer verhelderende info. Want voor degenen die er al eens van gehoord hebben, het lijkt zo simpel maar in de praktijk blijkt het nog niet heel eenvoudig om het ook echt te voelen en te leven!

Ontvangen en toelaten

Nu las ik onlangs op LinkedIn een artikel van Maartje koper wat behoorlijk resoneerde en mij raakte. Het thema van afgelopen week waar ik mee te dealen heb heeft alles te maken met ONTVANGEN en toelaten. Eerder deze week schreef ik daar ook al over in deze blog.

Toen ik dit artikel las voelde ik een kleine shift in mijzelf. Ik besloot om de tekst ook zelf op te schrijven om het zo nog duidelijker binnen te laten komen en hem aan de muur te hangen als reminder. Ik lees:

Geld mag gewoon bij mij zijn. Ik hoef er niets voor te doen wat ik niet wil. Het stroomt gewoon naar mij toe omdat ik doe wat ik wil doen. Ik hoef niet HARD te werken voor geld. Geld mag er gewoon voor mij zijn. Ik hoef niet het ene gat te vullen met het andere. Ik mag het mij echt gemakkelijk maken met geld.

Ik mag geld VOOR mij laten werken. Ik mag geld mij laten ondersteunen. Geld kan overal vandaan komen en ik stel mij nu open voor alle manieren waarop het bij mij kan komen. Geld wil voor mij zorgen. Het universum wil zorgen en ik trek nu de mensen aan die dat weerspiegelen. Ik laat alle verwachtingen en verplichtingen los die geld met zich meebrengt. Zodat geld mij onvoorwaardelijk liefde kan brengen.

En als er al geen onvoorwaardelijke liefde aan geld gekoppeld zit, mag ik deze loslaten. Dan stuur ik het terug naar de afzender. Want ik sta niet open voor geld waar verplichtingen en verwachtingen aan gekoppeld zitten.

Ik ontvang het geld, maar niet de voorwaarden en dat is 100% oke. Dat zegt iets over die mensen die verwachtingen hebben. Dat zegt iets over wat zij verwachten van zichzelf. Dat zegt dat zij zelf niet kunnen ontvangen.

Dat zij zelf niet bereid zijn om geld gewoon te kunnen ontvangen. Het zegt dat zij de verantwoordelijkheid buiten zichzelf zoeken en bij mij neerleggen. Maar ik kan hen nooit geven waar ze naar op zoek zijn.

Dat kunnen ze alleen in zichzelf vinden en ik geef anderen toestemming om de rijkdom in zichzelf te vinden als ik de rijkdom in mezelf vind. Dus ik laat alle verwachtingen en verplichtingen die ik aan geld heb gekoppeld los.

Ik geef mij over aan wat er echt door mij wil ontstaan. En alles wat ik wil is een leuke tijd hebben met mijn klanten en met ze connecten en ze verder helpen. En soms kan dat simpel zijn en ik mag dat simpel maken.

Ik hoef niemand te redden. Ik hoef niemand zijn problemen op te lossen. Ik hoef aan niemand zijn verwachtingen te voldoen. Ik hoef helemaal niets. Alles wat ik nu kan doen en wat ik helemaal uit mijzelf wil doen, dat is genoeg. IK BEN GENOEG

Ik hoef niet meer te geven of harder te werken om meer geld te mogen ontvangen. Om het waard te zijn om meer geld te ontvangen. Het heeft niets met waardig zijn te maken en in de zin dat het bewezen moet worden. Het heeft simpelweg te maken met:

 • Ben ik bereid om het te ontvangen?
 • En ben ik bereid om de energie los te laten die te maken heeft met bewijzen dat ā€˜ik goed genoeg ben?’
 • Die te maken heeft met hard moeten werken
 • Die te maken heeft met meer doen in plaats van meer zijn.

Want meer ontvangen is altijd een interne shift. Het heeft altijd te maken met meer toelaten. En met loslaten. Alle dingen loslaten die je aan geld hebt gekoppeld en die je niet wil ontvangen. En dat hoeft ook niet. Laat maar los en koppel onvoorwaardelijke liefde aan geld. Laat geld een middel zijn waarmee het universum haar dankbaarheid uitdrukt voor het feit dat je hier bent.

Laat geld een middel zijn om je dromen te vervullen en zie dat iedere droom legitiem is. En dat er geen droom groot genoeg is en geen bedrag te groot. Dat alles super relatief is. En dat zodra je een bepaald bedrag als haalbaar en vanzelfsprekend ziet en niet als ā€œgrootā€, dat het makkelijk je leven in kan komen.

Werk er dus aan om dat bedrag als vanzelfsprekend te zien door dit te affirmeren, door je mindset te shiften EN vervolgens een concreet en strategisch plan te maken om meer te doen van wat werkt in je leven om ook daadwerkelijk de kanalen te creĆ«ren waardoor dat geld bij je kan komen” ~ Maartje Koper.

Ambitieus

Abraham Hick spreekt ook over kleine shifts die echter grote gevolgen kunnen hebben. Mijn struikelblok in dit leven is/was nog wel eens dat ik in Ć©Ć©n keer de oplossing wil, van nul naar honderd. Dat een stap kan leiden tot de volgende ‘snap’ ik, maar mijn ambitieuze mind wil graag groter effect bewerkstelligen.

Vooral de tweede alinea uit het artikel van Maartje is opmerkelijk. Tijdens het schrijven heb ik deze alinea (onbewust) overgeslagen. Om de leesbaarheid van het geprinte document te behouden, had ik de tekst ook in een Word gezet en daar staat deze alinea wel in.

Spontaan bezoek

Wat wil nu het geval? Gisterenavond besloot ik samen met mijn dochter spontaan iets lekkers voor bij de koffie naar mijn vader te brengen (bananenbrood), die bezoek had van zijn moeder van 94 jaar (mijn oma).

Blij verrast reageerde ze op ons weerzien en direct vroeg ze wanneer ik weer eens bij haar langs kom? Ze woont niet naast de deur en ze zou graag zien dat ik vaker langs kom.Ā Ik heb hier al eerder over haar geschreven en verteld welke gewoonte ze heeft als ze ons ziet.

Gift

Zo kreeg ik ook deze keer een envelop aangereikt, welke ze al eerder klaar had gemaakt en mijn vader de opdracht had gegeven deze aan ons (kleinkinderen) te geven. Zonder de envelop open te maken(want dat is niet ‘netjes’) bedankte ik haar met een knuffel en een kus.

Ze nam mijn dochter apart en reikte in haar tas, ook zij kreeg geld in haar handjes gedrukt voor haarzelf en haar broer. Oude gewoontes slijten niet. Eenmaal thuis opende ik de envelop en een grote som geld kwam mij tegemoet. Nog niet eerder heb ik zoveel van haar ontvangen. Ik schrok mij een hoedje!

Koning te rijk

Toen herinnerde ik mij deze affirmatie en mijn shift omtrent ontvangen. Ik dankte het universum en mijn oma nogmaals uitbundig. Het geld is zo gewenst en gezien mijn financiƫle toestand zo hard nodig, dat ik mij echt de Koning te rijk voel.

Deze week is een week met een gouden kroontje. Niet alleen omdat onze Koning ook daadwerkelijk jarig is. Zowel op het gebied van vriendschap, liefde, werk en geld. Het stroomt, het mag stromen. Mooie ontwikkelingen qua werkrichting, nieuwe aanmeldingen voor begeleiding en boven alles meer zelf liefde wat ervoor zorgt dat dit alles mogelijk is.

Liefde

Hoe mooi is het als ik de liefde echt naar mij toe laat stromen? Dat ik kan ontvangen of het nu in de vorm van vriendschap, werk of geld is. Het is allemaal een vorm van dankbaarheid en liefde.

Koninklijke Mango Parel

Om dit te vieren deel ik met toestemming van de auteur, deze heerlijke Lemon en Mango Pie uit het receptenboek Oh My Pie ~ Marike Bol. De prachtig goud oranje gekleurde taart is parel op elke tafel!

Je inzet en geduld zal beloond worden bij het aansnijden en soldaat maken van deze taart.

Eet smakelijk!

Voorbereidingstijd: 50 minuten Ā  Ā  Ā Wachttijd: 3 uur

Wat heb je nodig?

Springvorm: 18 cm.

Voor de bodem:

 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram havervlokken (glutenvrij)
 • 3 eetlepels agavesiroop
 • 3 eetlepels witte tahin of kokosolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout

Voor de vulling:

 • 600 gram kokosyoghurt of andere plantaardige yoghurt
 • 4 eeltlepels agavesiroop
 • 1/2 theelepel vanillepoeder
 • 4 gram Agar Agar (biovegan)
 • 2 eetlepels citroensap
 • 100 gram mango

Voor het mangotapijtje:

 • 200 gram mango
 • 1 eetlepel agavesiroop
 • sap van een halve citroen
 • 2 gram Agar Agar (biovegan)

Wat ga je doen?

~Verwarm de oven voor op 180 graden~

 1. Vet ondertussen de randen van de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier
 2. Doe de droge ingrediĆ«nten voor de bodem in een mengkom en roer deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de tahin of kokosolie en het zoetmiddel toe. Ik heb Tahin gebruikt om Ā het gerecht zoveel mogelijk TSS proof te maken. Tahin is een sesampasta en een wholefood.
 3. Kneed een stevig deeg van deze ingrediƫnten. Is het deeg te droog? voeg een beetje water toe. Is het deeg te nat? voeg wat extra meel toe.
 4. Bedek vervolgens de bodem en de randen met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Hierdoor zal de bodem niet gaan bollen tijdens het bakken.
 5. Bak de bodem zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven en begin ondertussen met het maken van de vulling.

De vulling:

 1. Roer de kokosyoghurt met het zoetmiddel los in een mengkom. Bewaar een klein beetje van het yoghurtmengsel in een apart bekertje. Dit hebben we later nodig om de swirl te maken voor de toplaag.
 2. Bereid de Agar Agar volgens de bijgeleverde instructies op de verpakking. Mijn ervaring is dat het nogal verschillend is per leverancier.
 3. Laat het mengsel kort afkoelen
 4. Ā Voeg nu beetje bij beetje het yoghurtmengsel toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Schenk de helft van het mengsel in de springvorm.
 5. Zet de taart in de koelkast of vriezer, zodat deze even kan stijven.
 6. Pureer de mango met een staafmixer en roer deze door het restant yoghurtmengsel. Je zal zien dat er een prachtig goud gele kleur ontstaat.
 7. Wanneer de onderste laag stijf genoeg is, kun je dit gouden mengsel over de witte laag heen schenken. Zet de taart vervolgens weer even in de koelkast of vriezer.

Het gouden tapijtje:

 1. Blend de mango samen met het zoetmiddel en het citroensap tot een gladde oranje massa. Roer de Agar Agar erdoor en breng het geheel aan de kook.
 2. Laat dit afkoelen en als de gouden laag mooi is opgesteven, kun je het oranje citroen- mangomengsel over de taart draperen.
 3. Haal het bekertje met kokosyoghurt tevoorschijn wat je eerder apart hebt gezet. roer dit mengsel goed door elkaar en versier de taart met draaiende beweging met een swirl.
 4. Zet deze koninklijke parel ongeveer 3 uur in de koelkast en zodra de bovenlaag stijf genoeg is, kun je de taart soldaat maken.
 5. Geniet van deze heerlijke Koninklijke Mango Parel

Let op!

Agar Agar verliest na ongeveer twee dagen haar bindingskracht. Gerechten lang van te voren klaarmaken, kan dus niet.

 

2 gedachtes over “Koningklijke Mango Parel”

 1. Bijzonder om te lezen. Het prikkelt mij om dat weer eens op te pakken, mijzelf kennis geven door dingen te lezen. Ik probeer mijzelf weer sterk en krachtig te maken na een jaar van stress en onbalans.
  Heb jij ooit weleens de kabbalist gelezen?
  Liefs maroes x

  1. Ik ben dol op kennis vergaren Maroeska! En helemaal sinds ik de auditieve versies heb ontdekt in de vorm van podcast, seminars en luisterboeken. man man wat een uitvinding om tijdens het rijden, de was, het huishouden enz. dit soort waardevolle info tot mij te krijgen.

   Ik heb de kabbalist nog niet gelezen, wel van gehoord en volgens mij ook bijzonder interessant!
   Ik kan mij herinneren dat jij er erg weg van was toen je hem had gelezen. (Meende iets van een post te herinneren). Wat maakt het voor jou een waardevol boek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *