Krokante Bloemkool Buffalo Wings

Een vriendin van mij nodigde mij uit om samen met haar haar verjaardag te vieren. Ze had bedacht dat we wel samen plantaardig konden gaan koken en dat ik dan foto’s kan maken voor mijn site. Hoe lief!

Ik heb nog wel wat lekkere recepten die ik wil uit proberen op mijn lijstje staan en we nemen de boodschappen door. Dan is de dag aangebroken dat ik richting Deventer rijd.

Tijdens de rit valt het mij op dat iedere keer als ik naar haar toe ga het prachtig mooi weer is. Zo ook vandaag. Zij wandelt graag en ik ook dus ik hoop dat we voor we gaan kokkerellen eerst nog gaan wandelen.

Uiteraard heeft vriendin hetzelfde bedacht en niet veel later zitten we in de auto richting Radio Kootwijk, waar een prachtig wandelgebied ligt. Eenmaal uit de auto gestapt horen we een salvo aan vuurschoten en we realiseren ons dat we vlak bij een militair oefenterrein lopen.  

Al snel horen we het niet meer en benen we ons een weg over de heide. We kletsen wat af en na wat verboden gebied te hebben doorgestoken, omdat we een beetje van het padje waren, hebben we onze Kootwijkse ‘Thaj Mahal’ weer in zicht.

De rit en wandeling heeft iets langer geduurd dan we hadden verwacht en voor we beginnen aan het koken is het al te donker in huis om goed te kunnen fotograferen. Flitsen is geen optie want daar ben ik niet goed in bedreven.

Voor mij geen probleem, ons feestje gaat toch wel door en we hebben heerlijk gekookt en gegeten. Dankbaar voor deze heerlijke dag rijd ik ’s avonds weer terug naar Amersfoort. De overgebleven bloemkool krijg ik mee en vanmiddag heb ik de krokant Buffalo Wings gewoon opnieuw gemaakt en gefotografeerd.

Al kokende ontstond het idee voor een heus ‘Valentijn diner’ voor mij en mijn lief. Ik bekijk mijn Daily Dozen en aan de hand van wat ik nog aan voedingsmiddelen dien binnen te krijgen bepaal ik wat bijpassende recepten. De hele middag ben ik aan het koken, fotograferen en schrijven geweest.


Vriend Hessel heeft gisteravond een 5 uur durende trance set opgestuurd  en met de muziek aan, balkondeuren open, strak blauwe lucht en de stralende zon, dans ik met een enorm grote grijns op mijn hoofd door het huis.

Een overdosis aan energie komt vrij en mijn happy stofjes vermenigvuldigen zich met de minuut. Ik bevind mij in de hemel. Mijn lievelingsmuziek, de zon, koken, fotograferen, foto’s bewerken, schrijven en niemand om mij heen. Ik ben helemaal in mijn element. 

Het diner voor twee is een succes en we genieten van de Buffalo Wings met yoghurt dressing, zilvervliesrijst,  kokos Dahl en het naanbrood. Alles is vegan, proteïne rijk en vetvrij.

Nu is de beurt aan jullie en daag ik jullie uit om de Hollandse bloemkool ook om te toveren tot heuse Buffalo Wings.

Wat heb je nodig?

Wings:

 • Halve bloemkool
 • 1/2 cup kikkererwtenmeel
 • 1 cup amandel melk of soja melk
 • 2 cups paneermeel
 • 1 cup Chili saus (Yakso)

Ranch dressing:

 • 1 cup Soja Yoghurt
 • 1/2 cup hennepzaad
 • 1 teen knoflook
 • 1 sjalotje
 • 1/4 theelepel zout
 • 3 takjes verse dille
 • 1/2 theelepel ahornsiroop
 • 1 theelepel citroensap

Wat ga je doen?

~Verwarm de oven voor op 200 graden~

Snijd de bloemkool in stukjes ter grootte van een pingpongbal

Meng in een kom het meel met de amandelmelk. Het beslag moet ongeveer de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.

Doe het paneermeel in een andere schaal. Dompel de bloemkool stukjes in het beslag en dip het daarna direct in het paneermeel. Zorg dat al het beslag bedekt wordt met een laagje paneermeel.

leg de bloemkool Wings op een stuk bakpapier en plaats het geheel voor 10 minuten in de oven. Tot ze licht bruin en knapperig zijn.

Haal de Wings door de chili saus en plaats ze voor nog eens 10 minuten terug in de oven. Blijf erbij en zorg dat ze niet verbranden!

Pel ondertussen het sjalotje en snijd deze klein. Doe hetzelfde met de knoflook.

Mix met een staafmixer nu de soja yoghurt, het hennepzaad, ui, knoflook, dille, zout, ahornsiroop en het citroensap tot een dressing. Voeg eventueel iets water toe om het op gewenste dikte te krijgen. 

Note: Dit is mijn variant op het recept van Raw Till Whenever

2 gedachtes over “Krokante Bloemkool Buffalo Wings”

 1. Vanavond deze overheerlijke Buffalo Wings gemaakt. Wat een verassende smaak. Ik heb de bloemkool 5 minuten in het stoofmandje iets voor gegaard. Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *