Muziek en bewegen

In februari 2019 besloot ik als onderdeel van mijn helingspad Ć©n om zo fit mogelijk de geplande operatie in te gaan, om iedere ochtend eerst een uur te gaan sporten. Nee, geen zware krachttraining maar wel cardio.

Waarom geen zware krachttraining? Omdat mijn lijf al heel hard aan het werk was om de balans te herstellen onder aanvoer van supplementen en kruiden preparaten. Het nu ook nog eens gaan uitputten zou niet verstandig zijn.

Zo besloot ik met mijn favoriete muziek op om een uur te gaan snelwandelen op de loopband mƩt een fikse helling. Mijn hartslag opvoeren en ff fijn belasten zodat de boel weer lekker schoon-, en door kon spoelen. Dat was wat ik keer op keer gevisualiseerd heb.

Nu precies vier weken na de operatie stond ik vanmorgen weer op de loopband. Met mijn recoverymix in mijn oren en een lagere intensiteit startte ik mijn inmiddels favoriete bezigheid van de afgelopen maanden.

Al snel werd ik weer gegrepen door het ritme van de muziek en sloot ik mijn ogen. Tikje snelheid erbij zodat ik synchroom met de muziek, mij kon overgeven aan de trance. Mezelf betrapt op een arm dat meermaals enthousiast de lucht in vloog om mee te bewegen, voorstellend dat ik op de dansvloer sta bij Ben Bƶmer.

Gegrepen door de muziek en blijdschap, liepen tranen over mijn wangen terwijl ik voor mijn gevoel het hele centrum verlichtte met mijn grijns.

Wat een genot om hier weer te staan. Recht op, zonder pijn, zonder tumoren, levend en wel. Trots en dankbaar dat mijn ‘voorwerk’ en discipline hierin, zo fundamenteel veel verschil maakt in het herstel.

Drie kwartier staan genieten, daarna fijn verder zweten met een rondje sauna om de gifstoffen er nog verder uit te werken. Nu voldaan op de bank met thee en het laatste stukje uit het laatste deel van de zeven zusters.

P.s. Ja ik let op en nee ik ga niet meer zeggen dat ik rustig aan zal doen omdat je dat zo graag wil horen. Vergeet niet dat ik de afgelopen twee jaar beter ingeplugd ben dan ooit te voren en mijn eigen grenzen echt wel voel. Vertrouw er maar op dat ik weet wat ik doe, ook al is dat met vallen en opstaan….

Lfs Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *