Pannenkoekentoren met vers fruit

Pannenkoeken kunnen eigenlijk elk moment van de dag wel gegeten worden. Helemaal deze vetvrije vegan pannenkoeken met heel veel vers fruit en een beetje ongezoete soja yoghurt

Vandaag hadden we ze als ontbijt. Nou ja eigenlijk was het meer een lunch voor mijn kinderen.

Mijn dochter is gisteravond voor het eerst op stap geweest en lag pas tegen twee uur op bed, Mijn zoon slaapt in de vakantie zo ie zo tot de middag, dus inmiddels was het voor hem ook al lunchtijd.


Heerlijk om een stapel kleine pannenkoekjes te maken en deze laagje voor laagje te beleggen met klein gesneden appel, sinasappel, peeren banaan. Zo hier een daar een lepel soja yoghurt op de pannenkoek smeren en dan bestrooien met kaneel, kokosrasp, chiazaad, moerbeien en ahornsiroop

Terwijl zij lekker liggen te slapen, is dit voor mij een uitgelezen moment om fijn met het eten te spelen en deze prachtige pannenkoekentorentjes te creƫren.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak Volkoren Pannenkoekenmeel mix
  • 1 liter soja melk

Wat ga je doen?

Meng de inhoud van het pak met de soja melk. Laat de voorgeschreven eieren achterwege, deze zijn overbodig.

Verwarm de keramische pannen goed voor. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes zonder vet op middelhoog vuur. Wacht tot de bovenkant geheel ‘droog’ is. Keer ze daarna met een spatel om en bak de andere zijde totdat ze mooi bruin zijn.

Beleg de pannenkoekjes met een laagje yoghurt en fruit. Herhaal dit een aantal keer en stapel zo hoog op als je mond aankan.

Giet er als laatste nog wat ahornsiroop over en strooi er wat kokosrasp, chiazaad en kaneel overheen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *