Groene erwten en spinazie smoothie

Jihaaa dit is genieten zeg! Man man wat houd ik toch van die lente zon.

Net fanatiek gesport en nu helemaal leeg.

Tijd voor herstel en hoe kan dit beter dan in de zon met een superherstel Smoothie!? Ik ben geen fan van supplementen(muv B12) en proteĆÆne shakes. Deze zijn eerder belastend voor je lijf en helemaal na een workout (bron: Dr. Greger, nutricionfacts.org)

Ja ik heb wel proteĆÆnen nodig, zeker na het sporten. Deze doe ik ook in de onbewerkte vorm in mijn Smoothie. Samen met genoeg vocht, verse spinazie en fruit zorg ik dat mijn lijf weer voeding heeft om de aangedane spieren te voorzien van energie.Ā 

Wat heb je nodig?

  • 1 hand vers gewassen spinazie
  • 1 banaan
  • 1 cup diepvries doperwten
  • 1 theelepel tarwegraspoeder
  • 1 glas groene thee met gember
  • 1 glas Flevo appelsap
  • 1 zakje groene thee (inhoud)
  • 1 plakje gember
  • High speed blender

wat ga je doen?

Kook het water en zet een kop groene thee. voeg een plakje gember toe en laat het minstens 5 minuten trekken.

Ik zet iedere morgen een hele pot thee met 5 a 6 plakjes gember en 2 zakjes biologische groene thee. Deze drink ik gedurende de dag leeg en voor deze smoothie gebruik ik dus 1 glas thee.

Doe alle ingrediƫnten in de blender en draai het op de hoogste stand fijn. Voeg eventueel extra water toe voor een dunnere substantie.

Neem nu een slok van het groene goed en laat dit een halve minuut door je mond rollen. Spuug het vervolgens weer uit in je smoothie. Whaaaat? Ja echt!

Laat de smoothie nu een half uurtje staan en jouw speeksel gaat alvast je gezonde groente en fruit voor jou verteren. Doe het nu maar, want je zult mij er eeuwig dankbaar voor zijn.

Doe je dit niet dan zul je je smoothie met hele kleine slokjes en al kauwend op moeten drinken. Het is namelijk zo; in je speeksel zitten enzymen die je helpen om de zetmelen en fruitsuikers uit je groente en fruit te kunnen verteren.

Klok je de groene smoothieĀ even snel naar binnen, dan vermeng je het dus niet met speeksel, komt de voorvertering niet op gang en moet alles dus worden afgebroken in de dunne darm. Daardoor krijgt je darmflora een feestmaal: half-verteerde suikers en andere voedingsstoffen.

De suikervretende bacteriƫn vermenigvuldigen zich terwijl ze ze zich tegoed doen aan dit feestmaal. Gevolg: opgeblazen gevoel, lucht die aan alle kanten je lijf uit wil.

Dan nog een tip: Drink hem sowieso niet in een keer op. Verdeel het in kleine porties over de dag. Voeg de groene smoothies toe aan je bestaande dieet. Laat je lijf wennen aan het toevoegen van al dit groens. Bedenk dat wanneer je het ongemalen had gegeten je het ook niet in een keer allemaal had opgegeten.

De komst van de blender is fantastisch als hulpmiddel, maar gebruik je verstand en bedenk dat je kiezen Ā en speeksel het eigenlijke werk moeten doen.

Giet het dus in een lege glazen fles en verdeel het in kleine porties over de dag.

Oja en dan nog een bonus tip: Gebruik liever geen bevroren fruit op je nuchtere maag of liever helemaal geen smoothies in de ochtend. Smoothies zijn koud en niet iedereen heeft de energie of de verteringskracht om koud voedsel op te warmen in hun lijf.

Ben je net als ik een kou kleum? Voeg dan verwarmende specerijen toe zoals gember en (chili)peper.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *