Rode Linzen Dahl met Spinazie

Dit prachtig goud gele goedje wil ik echt even delen met jullie!

Mijn lijf schreeuwde om krachtvoer na een heel pittige workout deze ochtend. Geen zin in een koude Smoothie dus ik moest creatief zijn en dealen met hetgeen in mijn koelkast aanwezig is.

Eerder deze week heb ik voor het eerst mijn eigen plantaardige ‘melk’ gemaakt metĀ deze Chufamix en ik ben er echt mega blij mee.

Van een verse kokosnoot je eigen kokosmelk maken is niet alleen te gek, het smaakt ook nog eens super lekker. Tevens is het de ideale basis om een romige Dahl te bereiden.

Het overgebleven portie gekookte rode linzen in mijn koelkast is een fantastische uitgangspunt om in een handomdraai een voedzame en eiwitrijke maaltijd te bereiden, die mij snel weer voorziet van de nodige brandstof.

Samen met de verse bladgroente en pittige specerijen geef ik mijn lijf weer een flinke boost en kan ik ook nog eens een mooi aantal hokjes afvinken in mijn Daily Dozen App.

Wat heb je nodig?

  • Restje (ca.75 gram) gekookte rode linzen
  • 1 cup kokosmelk (ik heb natuurlijk mijn zelfgemaakte gebruikt)
  • 1 theelepel kurkuma pasta
  • 1 theelepel Djinten (gemalen komijn)
  • 3 handen verse blad spinazie
  • Peper
  • 1/2 theelepel Kala namak

Wat ga je doen?

Kook een restje gekookte linzen met een kopje kokosmelk, theelepel kurkumapastaĀ en Djinten in ongeveer 15 minuutjes tot een smeuĆÆge Dahl.

Roer daarna de verse spinazie erdoorheen en laat de spinazie slinken.

Strooi wat peper en kala-namak eroverheen en smullen maar.

Heb je geen Kala namak in huis? Geen stress! Wat gewoon zout kan ook. De ‘ei’ smaak van het zwart zout vind ik echter super combineren met spinazie. Zorg dus dat je het zwavelrijke zwart-zout ook in huis krijgt. Met het asperge seizoen voor de deur is dit echt een ‘must have’.

P.s. Het zonnige weer en de warmte van de lentezon zorgt voor een voorjaarsschoonmaakaanval en ik heb na deze vroege en stevige lunch weer genoeg energie, dus ik ga weer verder met soppen ?

Jullie ook voorjaaarsschoonmaakaandrang?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *