Vakantie gevoel

Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag voor de operatie en mijn herstel. Dit jaar kom ik nl niet meer terug op de werkvloer. Het voelde raar. De hele dag door voelde ik een soort zenuwachtig gekriebel in mijn buik. Alsof ik op vakantie ga maar ook wat de zenuwen of ik alles wel goed heb doorgenomen en achterlaat aan mijn collegaā€™s.

Wat ga ik mijn lieve en grappige collegaā€™s missen. En wat is het fijn om in het nieuwe jaar terug te keren naar een plaats waar het beste van mij naar boven komt! Dankbaar voor de presentjes die ik van ze heb mogen ontvangen, maar vooral de woorden die naar mij zijn uitgesproken en geschreven, zijn mij dierbaar.

De operatie is pas de 28ste en om te zakken in de energie leek het mij beter om wat eerder te stoppen met werken. Ik heb mijn planning gemaakt. De ochtenden staan in het teken van spoelen, sporten en sauna, diverse leuke uitstapjes, een weekendje Rotterdam, nog twee mooie kleur/style adviezen(ja zelfs in mijn vakantie, het is en blijft mijn hobby), fijne behandelingen en relaxmomenten.

Dat laatste is nu nog even lastig. Het dagelijks ritme zit nog in mijn lijf en hoofd. Mijn huis wil opgeruimd worden, het stof, de was en allerlei niet leuke huishoudelijke taken vliegen mij aan. Ik heb er nu tijd voor maar zo geen zin in. Dit hoort nog even niet bij vakantie!

Mijn zoon vind het maar gek dat ik het vakantie noem. Ach ja het is maar wat je er van maakt lieverd. We hebben allemaal de keuze om iets zwaar of licht te maken en ik kies voor het laatste. Leuke dingen inplannen en vanuit totale relaxheid een operatie in gaan lijkt mij prettiger dan nu op de bank te gaan zitten zenuwen…

Mijn vakantie kon overigens niet beter beginnen. Een poosje geleden heb ik mijn dierbare vriend Hessel gevraagd om een extra lange set op te nemen met als intentie mijn hersteltijd te verlichten. De set is voor tijdens en vooral voor na de operatie, als ik ā€˜wausā€™ van de morfine in mijn bed hang, dan is er vast niks fijner om mij te verenigen met mijn lievelingsmuziek.

Hessel weet beter dan wie dan ook dit te vertalen dus is hij met al zijn liefde voor onze vriendschap aan het co-creƫren gegaan.Healing, love, hope, trust, strenght, surrender en dat soort energie heeft hij weten te vertalen in een prachtige 7.5 uur durende set die we afgelopen vrijdagavond samen alvast hebben geluisterd en be-leefd.

Geraakt tot in het diepste van mijn ziel. Tranen die mogen vloeien. Gedragen worden door zulke liefhebbende vrienden, die exact de juiste snaar weet te raken. De dagen na de operatie zal deze set als een baken fungeren terwijl mijn lijf zichzelf heelt. Hoeveel beter dan dit wordt het nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *