Knal groene spinazie pannenkoeken

Vanavond staan er knal groene pannenkoeken op tafel!

Sinds een week hou ik in deze super handige app van Dr. Greger bij wat ik op een dag eet. Hij heeft door de jaren heen onderzocht wat de belangrijkste voeding is en hoeveel je er per dag van binnen dient te krijgen.

In de duizende evidence-based video’s op NutritionFacts.org en in zijn boek How Not to Die, legt hij zijn beweegredenen uit en onderstreept hij deze met zijn bevindingen.

De app is gratis en bevat geen reclame. Eenvoudig en helder in gebruik. Door het invullen kom ik er nu dus achter dat ik een aantal belangrijke voedingsmiddelen niet altijd in de juiste hoeveelheid binnen krijg.


De kinderen willen pannenkoeken eten en om meer blad groente binnen te krijgen, bedacht ik mij dat er best spinazie doorheen kan. Laat ik nu net een aangebroken zak spinazie hebben liggen.

Ik ben nu al fan, wat een plaatje om te zien. Heerlijk dat kleurrijke eten op mijn bord.

 Wat heb je nodig?

 • 1 pak Volkoren Pannenkoekenmeel mix
 • 800 ml soja melk
 • 200 ml kokosmelk
 • 100 ml water
 • 4 volle handen verse gewassen spinazie
 • blauwe bessen, appel, banaan enz.
 • kokosrasp
 • ahornsiroop, spelt stroop en/of ander gewenst zoet beleg
 • hartig beleg naar keuze

Wat ga je doen?

 1. Mix de inhoud van het pak met de soja melk. Laat de voorgeschreven eieren achterwege, deze zijn overbodig.
 2. Giet de helft van het beslag in een blender en voeg de spinazie toe. Laat het geheel een aantal minuten op de hoogste stand blenderen. Het beslag wordt nu mooi groen van kleur.
 3. Verwarm de keramische pannen goed voor. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoeken zonder vet op middelhoog vuur. Wacht tot de bovenkant geheel ‘droog’ is. Keer ze daarna met een spatel om en bak de andere zijde totdat ze mooi bruin zijn.
 4. Leg de groene en witte pannenkoeken om en om op een bord en dek deze tijdens het bakken af met met aluminium folie. Zo blijven ze lekker warm en creëer je een mooie kleurrijke stapel pannenkoeken.

Hier hebben we onwijs gesmuld en zijn ze absoluut voor herhaling vatbaar. Je kunt ze ook prima hartelijk beleggen met wat hummus of met een mengsel van gebakken champignons, ui en knoflook. Mjum!

Let wel: je proeft wel degelijk de smaak van spinazie en het is dus niet zoals in een Smoothie, waar de smaak totaal verdwijnt door het fruit. De smaak is echter niet zo overheersend als bij de boerenkool pannenkoeken die ik eerder heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *