Wraps met goud gele tofu en witte kool

Lunchen met de zon in mijn gezicht, wat een heerlijkheid. De lucht is strak blauw en het zonnetje verwarmt mijn lijf.

Terwijl ik zo naar mijn fantastisch goud gele wrap kijk, zie ik dat mijn buitenwereld en binnenwereld weer mooi overeen komen.

Gisteren en vandaag behoorlijk getraind en ernstig behoefte aan super herstelvoeding voor mijn aangedane spieren. Na een vlugge blik in mijn koelkast kom ik tot de ontdekking dat ik niet heel veel in huis heb.

Gelukkig heb ik een rijke fantasie, een zonnig humeur en net genoeg lekkers in huis om dit prachtige gerechtje in elkaar te flansen. Niet alleen de kleur doet mij goed, ook de smaak is een succes.

Het mooie is dat direct na het eten er geen dip ontstaat, maar dat ik juist de energie weer door mijn lijf voel stromen. Mijn vermoeide spieren worden blij van dit powerfood!

Wat heb je nodig?

Voor 2 goed gevulde wraps:

 • 200 gram Tofu
 • 2 eetlepels Mango poeder (verkrijgbaar bij de toko)
 • 2 cups fijn gesneden witte kool
 • 1 cup diepvries doperwten
 • 4 eetlepels soja yoghurt(ongezoet)
 • 1 eetlepel ei-vrije mayo (optioneel)
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1 eetlepel (verse) bieslook
 • zout & peper
 • Verse volkoren wraps

  Wat ga je doen?

  Snijd het blok tofu in dunne plakken, leg het tussen en dubbel gevouwen schone theedoek en pers het water eruit door er zachtjes en gelijkmatig op te duwen.

  Snijd de tofu in kleine blokjes en kruid ze met het mango poeder.

  Bak de tofu in een keramische anti aanbak pan licht bruin en knapperig. Niet te veel in om ‘harken’ met een spatel, maar gewoon de pan zo nu en dan bewegen zodat de blokjes omrollen.

  Ondertussen de kool klein snijden en bij de knapperige blokjes in gooien. Pan weer zo nu en dan omschudden. Doperwten erbij en nog vijf minuten verwarmen.

  Maak een sausje van de yoghurt, mayo en kruiden. Wil je helemaal vetvrij? laat de mayo dan achterwege en voeg evt wat zoet middel toe.

  Verdeel het sausje en het groente-tofu mengsel over de wraps. Rol ze op, zet vast met een bamboe prikker en geniet van deze heerlijke lunch of dinner.

  Tip: de verse wraps haal ik bij de toko 6 voor 0.50 cent en bestaan uit slechts 4 ingrediënten; volkorenmeel, zout, suiker en water.

  Voor dit geld kan ik echt niet zelf aan de klungel. Ik koop meestal een aantal zakken en vries deze is. Op een dag als vandaag haal ik vlak voor ik ga eten twee wraps eruit. ze zijn binnen 10 minuten ontdooid en klaar om gegeten te worden. uiteraard kun je ze ook even kort in een droge koekenpan opwarmen.

2 gedachtes over “Wraps met goud gele tofu en witte kool”

 1. Oh dan moet ik ook een keer bij een toko gaan kijken! Vaak zit er olie in wraps uit de supermarkt. Maar jij gebruikt dus wel mayonaise, dat is toch grotendeels olie?

  1. Ja, ik gebruik inderdaad soms wel ei-vrije mayo, bijvoorbeeld ook bij de zelf gesneden aardappelfrietjes uit de oven. Het is inderdaad op basis van olie en ja hoe minder je het gebruikt, hoe beter. De wraps zijn olie vrij en op dagen dat ik producten als mayo gebruik, zorg ik wel dat ik geen ander vet binnen krijg zodat het procentueel nog ‘klopt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *